Kiymet Schipper

Mede-oprichter en trainer

In 2012 ontmoette Kiymet Schipper Myrthe Oostenbach toen zij beiden bestuurslid waren van Stichting Meet Kate, een stichting met onderwijsprojecten in Ghana. Vanaf dat moment spraken zij vaak over wat de wereld volgens hen nodig heeft en wat hun eigen bijdrage daarin zou kunnen zijn. Als antwoord daarop richtten zij in 2017 Stichting Follow your Sun op. Door zelf hun Zon te volgen, hopen Myrthe en Kiymet anderen te laten zien dat het mogelijk is om een leven te leiden dat het beste bij jou past én dat tegelijkertijd bijdraagt aan een stralende toekomst.

Kiymet rondde een Bachelor Kinder- en Jeugdpsychologie af aan de Universiteit van Utrecht, waarna zij met een tweejarige Onderzoeksmaster International Development Studies aan de Universiteit van Amsterdam is afgestudeerd. Hierna werkte Kiymet op de Universiteit van Amsterdam als onderzoeksassistent aan een tweejarig onderzoeksproject in samenwerking met UNICEF over de rol van onderwijs in vredesopbouw.

Kiymet wordt blij van echt contact met mensen die zij ontmoet. Als mede-oprichter is het haar missie om meer bewustzijn over ieders unieke talenten te creëren, om zo het vertrouwen dat mensen hebben in zichzelf, in elkaar en in de wereld om hen heen, te vergroten.
Bekijk het team
Mail Kiymet