Myrthe Oostenbach

Mede-oprichter en trainer

In 2012 ontmoette Myrthe Oostenbach Kiymet Schipper toen zij beiden bestuurslid waren van Stichting Meet Kate, een stichting met onderwijsprojecten in Ghana. Vanaf dat moment spraken zij vaak over wat de wereld volgens hen nodig heeft en wat hun eigen bijdrage daarin zou kunnen zijn. Als antwoord daarop richtten zij in 2017 Stichting Follow your Sun op. Door zelf hun Zon te volgen, hopen Myrthe en Kiymet anderen te laten zien dat het mogelijk is om een leven te leiden dat het beste bij jou past én dat tegelijkertijd bijdraagt aan een stralende toekomst.

Na de Bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties aan de Universiteit van Leiden, werkte Myrthe aan onderwijsprogramma’s bij het Centre for Innovation van diezelfde universiteit. In deze rol begeleidde zij studenten tijdens de minor Entrepreneurship for Society en ontdekte ze het belang van persoonlijke motivatie en zelfinzicht om eigen en duurzame keuzes te kunnen maken.

Myrthe bedenkt graag programma’s waardoor we onszelf, elkaar en de wereld beter leren begrijpen en daardoor meer leren waarderen. Binnen Follow your Sun is ze onder andere verantwoordelijk voor het ontwerpen van het lesmateriaal en het illustreren van de leerlijn voor de onderbouw.
Bekijk het team
Mail Myrthe