De oprichters

Kiymet en Myrthe ontmoetten elkaar in 2012 toen zij beiden bestuurslid waren van Stichting Meet Kate, een stichting met onderwijsprojecten in Ghana. Vanaf dat moment spraken zij vaak over wat de wereld volgens hen nodig heeft en wat hun eigen bijdrage daarin zou kunnen zijn.

In 2016 besloten zij hun baan op te zeggen om hun eigen Zon te kunnen volgen. Zo werd in 2017 Stichting Follow your Sun officieel opgericht. Door zelf hun Zon te volgen, hopen Myrthe en Kiymet anderen te laten zien dat het mogelijk is om een leven te leiden dat het beste bij jou past én dat tegelijkertijd bijdraagt aan een stralende toekomst.

Kiymet Schipper 

Mede-oprichter & trainer

Kiymet rondde een Bachelor Kinder- en Jeugdpsychologie af aan de Universiteit van Utrecht, waarna zij met een tweejarige Onderzoeksmaster International Development Studies aan de Universiteit van Amsterdam is afgestudeerd. Hierna werkte Kiymet op de Universiteit van Amsterdam als onderzoeksassistent aan een tweejarig onderzoeksproject in samenwerking met UNICEF over de rol van onderwijs in vredesopbouw.

Kiymet wordt blij van echt contact met mensen die zij ontmoet. Als mede-oprichter is het haar missie om meer bewustzijn over ieders unieke talenten te creëren, om zo het vertrouwen dat mensen hebben in zichzelf, in elkaar en in de wereld om hen heen, te vergroten.

Myrthe Oostenbach 

Mede-oprichter & trainer

Na de Bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties aan de Universiteit van Leiden, werkte Myrthe aan onderwijsprogramma’s bij het Centre for Innovation van diezelfde universiteit. In deze rol begeleidde zij studenten tijdens de minor Entrepreneurship for Society en ontdekte ze het belang van persoonlijke motivatie en zelfinzicht om eigen en duurzame keuzes te kunnen maken.

De meeste energie krijgt Myrthe van de openheid en nieuwsgierigheid van kinderen. Als mede-oprichter zet ze haar passie voor creativiteit in om onszelf en elkaar beter te leren kennen. Myrthe bedenkt graag programma’s waardoor we onszelf en de wereld beter leren begrijpen en daardoor meer leren waarderen.

Trainers

Hanny de Jager

Met 35 jaar ervaring in het primair onderwijs en een enorme passie voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, is Hanny de Jager een echte deskundige in het team van Follow your Sun. Als leerkracht, gecertificeerd Rots en Water trainer, kindercoach en kinderyoga docent, is Hanny ontzettend kundig en bedreven in de wereld van zelfvertrouwen, zelfreflectie en zelfbeheersing.

Sinds 2021 is Hanny actief als Follow your Sun trainer en draagt ze ook bij aan de ontwikkeling van de leerlijn voor het jonge kind.

Sarah Vollmer

Sarah Vollmer is actief als projectleider bij het Rode Kruis en heeft de docentenopleiding Kinderyoga afgerond. Eerder was Sarah docent Omgangskunde op het MBO. Sinds 2020 verzorgt Sarah ook lessenreeksen voor Follow your Sun, o.a. in samenwerking met Stichting Move.

Voor Sarah zijn nieuwsgierigheid, vrijheid, authenticiteit en liefde de belangrijkste kernwaarden. Vanuit haar liefde voor beweging, de natuur en haar kennis over kinderyoga, brengt Sarah rust en oprechte interesse en aandacht in de klas.

Nathalie Metheuver

Naast haar werk als trainer bij Follow your Sun, is Nathalie Metheuver werkzaam als trainer en kwaliteitsmanager voor het programma TeamUp van War Child, Save the Children en UNICEF Nederland. Dit programma leert kinderen uit conflictgebieden sociaal-emotionele vaardigheden door middel van sport, spel en beweging. Nathalie heeft veel ervaring in het ontwikkelen en uitvoeren van beleid rondom jongerenparticipatie, persoonlijk leiderschap en empowerment van jongeren in binnen- en buitenland.
Als Follow your Sun trainer hoopt ze nieuwsgierigheid en begrip voor iemand anders’ perspectief te stimuleren. Daarnaast zet ze graag haar passie voor creativiteit, beweging en spel in voor de klas.

Olivier Schipper

Olivier Schipper heeft veel ervaringen in het begeleiden van leerlingen vanuit zijn bedrijf Huiswerkbegeleiding Schipper. Persoonlijke aandacht, kwalitatieve begeleiding en het bieden van een prettige leeromgeving staan bij hem centraal. Plezier hebben in het leerproces en het hebben van vertrouwen in jezelf zijn voor hem de voornaamste doelen in het dit werk.

Sinds 2021 is Olivier ook werkzaam voor stichting Follow your Sun en verzorgt hij lessenreeksen op de middelbare school. Met zijn persoonlijke benadering en toegankelijke persoonlijkheid zorgt Olivier voor een veilige sfeer in de klas, een belangrijke voorwaarde voor de programma’s van Follow your Sun.

Partners

De lesprogramma’s van Stichting Follow your Sun worden mede mogelijk gemaakt door: