WIE WIJ ZIJN 2020-08-25T12:17:10+02:00

De oprichters

Kiymet en Myrthe ontmoetten elkaar in 2012 toen zij beiden bestuurslid waren van Stichting Meet Kate, een stichting met onderwijsprojecten in Ghana. Vanaf dat moment spraken zij vaak over wat de wereld volgens hen nodig heeft en wat hun eigen bijdrage daarin zou kunnen zijn: waar zouden zij het liefste al hun tijd en aandacht aan besteden?

In 2016 besloten zij hun baan op te zeggen om hun eigen Zon te kunnen volgen. Zo werd in 2017 Stichting Follow your Sun officieel opgericht. Door zelf hun Zon te volgen, hopen Myrthe en Kiymet anderen te laten zien dat het mogelijk is om een leven te leiden dat het beste bij jou past. Nog iedere dag zijn zij dankbaar voor deze keuze en leren zij ongelofelijk veel van dit avontuur.

Kiymet Schipper Mede-oprichter & trainer

Kiymet rondde een Bachelor Kinder- en Jeugdpsychologie af aan de Universiteit van Utrecht, waarna zij met een tweejarige Onderzoeksmaster International Development Studies aan de Universiteit van Amsterdam is afgestudeerd. Hierna werkte Kiymet op de Universiteit van Amsterdam als onderzoeksassistent aan een tweejarig onderzoeksproject in samenwerking met UNICEF over de rol van onderwijs in vredesopbouw.

Kiymet wordt blij van echt contact met mensen die zij ontmoet. Het maakt haar gelukkig als ze samen met anderen verbinding, liefde, avontuur en plezier ervaart. Haar Zon is het creëren van bewustzijn over ieders unieke talenten, om zo het vertrouwen dat mensen hebben in zichzelf, in elkaar en in de wereld om hen heen, te vergroten.

Myrthe Oostenbach Mede-oprichter & trainer

Na de Bachelor Internationale Betrekkingen en Organisaties aan de Universiteit van Leiden, werkte Myrthe aan onderwijsprogramma’s bij het Centre for Innovation van diezelfde universiteit. In deze rol begeleidde zij studenten tijdens de minor Entrepreneurship for Society en ontdekte ze het belang van persoonlijke motivatie en zelfinzicht om eigen en duurzame keuzes te kunnen maken.

De meeste energie krijgt Myrthe van het bedenken van programma’s die deelnemers de ruimte geven om zichzelf en de wereld beter te begrijpen en daardoor meer te leren waarderen. Haar Zon is het creëren van ervaringen waardoor jonge mensen het vertrouwen krijgen dat zij hun eigen Zon kunnen volgen.

Het bestuur

Cathelijn Feith Voorzitter

Als HR- en arbeidsmarktspecialist is Cathelijn dagelijks bezig met talent werven en ontwikkelen en mensen in hun kracht zetten via hun werk. Ze houdt van verbinding, het maken van een echte connectie; zowel privé als zakelijk. Cathelijn gaat stralen van anderen mensen helpen bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling en hen tot inzichten over zichzelf te laten komen.

”Geregeld stoei ik met thema’s als zelfvertrouwen, voor mijzelf opkomen en begrenzen wat voor mij belangrijk is. Ik denk dan ook dat het heel waardevol zou zijn geweest als ik als kind al meer bewust bezig was geweest met dit soort vraagstukken en zelfreflectie. Hoe jonger je hiermee begint, hoe makkelijker dit in je systeem kruipt en hoe meer je hier later profijt van zal hebben!”

Martijn Rhijnsburger Penningmeester

Als adviseur bij een ingenieursbureau maakt Martijn contracten voor bouwprojecten en houdt hij toezicht op de contractuele, financiële en planningsconsequenties van wijzigingen in de uitvoering. Martijn vindt het fijn dat in zijn functie mens en techniek samenkomen. Hij gelooft dat in zijn werk eenvoud en duidelijke communicatie cruciaal zijn: je kunt nog zoveel opschrijven, een project slaagt alleen door een goede samenwerking en vertrouwen in elkaar. Martijn krijgt energie van het ontmoeten van nieuwe mensen en hij helpt anderen graag. Zo probeert hij bij te dragen aan verbinding en een duurzame wereld.

“Ik denk dat er een hoop problemen in de wereld voorkomen kunnen worden door reflectie, (zelf)vertrouwen en verbinding. Ik heb een paar keer mee kunnen kijken met de Follow your Sun workshops en zie hoe blij de deelnemers er van worden!”

Laura Polder Secretaris

Als bevlogen docent en sociaal ondernemer houdt Laura zich bezig met doceren op de HvA en verbindt zij de “diverse werelden” rondom het onderwijs. In 2016 werd Laura verkozen tot ‘Leraar van Amsterdam’, door haar vermogen om moeilijke onderwerpen toegankelijk te maken voor jongeren. Ze houdt ervan om mensen elkaars taal te laten begrijpen en zo dichter bij elkaar te laten komen. Laura denkt graag “out-of-the-box” en probeert deuren open te krijgen die soms gesloten lijken.

“Wat wil je worden? De vraag lijkt concreet, maar er zit zo veel onder. Wat als je nooit voor jezelf hebt leren of hoeven na te denken? Hoe maak je keuzes als de rest van je omgeving daar niet mee bezig is of de paden niet kent? Dagelijks zie ik in het onderwijs en in mijn omgeving dat het deze vraagstukken zijn die meer aandacht verdienen en met diverse partijen besproken kunnen worden. Hoe eerder, hoe beter!

Partners

De lesprogramma’s van Stichting Follow your Sun worden mede mogelijk gemaakt door: