‘De sfeer wordt beter, we luisteren veel beter naar elkaar. We durven meer te vertellen over onszelf.’

Loading...

Follow your Sun lessen op school

Follow your Sun gelooft dat kinderen het meest gelukkig zijn wanneer zij al van jongs af aan leren om vertrouwen te hebben in zichzelf en in elkaar. Follow your Sun geeft daarom lessen waarin kinderen hun unieke talenten verder ontwikkelen en waarin zij ontdekken waar zij van gaan stralen. Op een creatieve en speelse manier leren zij hoe zij zelf invloed kunnen hebben op de wereld waarin zij leven door eigen keuzes te maken.

Tijdens de tiendelige lessenreeksen ontwikkelen leerlingen een positiever zelfbeeld en leren ze op een meer liefdevolle en bewuste manier met elkaar om te gaan. De lessen van Follow your Sun hebben als doel om onzekerheid, pestgedrag en faalangst tegen te gaan en om vertrouwen, de sociaal-emotionele ontwikkeling en zelfredzaamheid van leerlingen te versterken.

Lees hier meer over onze missie en visie.

Lessen in groep 7
Lessen in groep 8
Lessen op de middelbare school

Follow your Sun lessen dragen bij aan onder andere:

Een positiever zelfbeeld

Bewustzijn van ieders talenten

Meer vertrouwen en veiligheid in de klas

Leerdoelen

  • Leerlingen ontdekken wie zij zijn en waar zij van gaan stralen
  • Leerlingen leren te geloven in hun eigen talenten
  • Leerlingen leren te waarderen dat iedereen verschillende talenten heeft
  • Leerlingen krijgen een positiever zelfbeeld
  • Leerlingen ontdekken wat zij belangrijk vinden voor zichzelf en voor de wereld
  • Leerlingen leren zij dat zij hun eigen omgeving positief kunt beïnvloeden

Methodiek

De lessenreeksen zijn gebaseerd op verschillende bewezen theorieën, waaronder positieve psychologie, oplossingsgerichte coaching en cognitieve gedragstherapie.

  • Reflectie: groepsgesprekken en schrijfopdrachten
  • Creatieve expressie: o.a. tekenen, (muur)schilderingen en moodboards/collages
  • Schrijfopdrachten: o.a. mindmaps en brainstorms
  • Beweging- en spel: o.a. ‘Over de streep’ en het complimenten-spel ‘Raad het talent!’

Aanpak

Ieder kind en iedere groep is uniek. Wij vinden het dan ook belangrijk dat een lessenreeks op maat wordt gemaakt.  Dit betekent dat het programma in samenwerking met de schooldirectie en leerkrachten wordt ontwikkeld, op basis van een intakegesprek waarin specifieke behoeften en mogelijkheden worden besproken. Gedurende de gehele lessenreeks is er intensief contact met de schooldirectie en leerkrachten over de voortgang van de lessenreeks.

Reacties

”Ik vond het goed om het spel ‘Over de Streep’ te doen. Ik weet nu dat ik niet de enige ben die mij soms niet zo fijn voelt. Ik voelde me blij om te uiten wat bij mij past.”

Leerling, Groep 7

”Ik vond het fijn om dit te doen. Je ontdekt in wat voor situatie andere kinderen zitten. Nu heb ik meer vertrouwen in de klas. :)”

Leerling, Groep 7

”Deze lessen zijn belangrijk, want als je niet weet wat jouw talenten zijn, dan ga je minder in jezelf geloven.”

Leerling, Groep 8

”Ontzettend fijn en leerzaam dat hier ruimte voor gegeven wordt. De Follow your Sun lessen zijn een mooie basis voor een groep: het vertrouwen in jezelf en in elkaar. Ook goed om ze over de wereld om hen heen na te laten denken. Het zou fijn zijn als kinderen hier al in eerdere groepen mee beginnen!”

Ouder

”Ik ervaar de lessen als inspirerend. Kinderen leren zich steeds beter te uiten. De meeste waarde zit in het creëren van zelfkennis en bewustzijn. Door het invullen van de Zon moeten zij echt gaan nadenken over wie zij zijn. Dat is iets wat kinderen niet vaak doen. De leerlingen zijn zichtbaar enthousiast!’’

Leerkracht

”Het is goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling: het maakt ze stevig en bewust van hun eigen ik. Kinderen zijn zich niet altijd bewust van hun kwaliteiten en talenten. De gezamenlijke check-in met ouders was spannend en nieuw. Jullie enthousiasme is aanstekelijk!”

Directrice, Basisschool

Follow your Sun bij jou op school?

Vind jij het belangrijk dat er op jullie school extra aandacht wordt gegeven aan het ontwikkelen van de unieke talenten van leerlingen?

Geloof jij ook dat kinderen later goede (school)keuzes kunnen maken als zij al op jonge leeftijd leren wat bij hen past?

Word jij enthousiast van een lessenreeks waarin we op een creatieve manier aan de slag gaan met zowel de sociaal emotionele ontwikkeling als het maatschappelijk bewustzijn van kinderen?

Meld uw school aan

Partners

De lesprogramma’s van Stichting Follow your Sun worden mede mogelijk gemaakt door: