‘Wij bouwen aan een bewuste generatie. Dat klinkt heel groot, maar begint heel klein, zoals hier vanavond, met jullie’, hoor ik mezelf zeggen op de videobeelden van onze allereerste Follow your Sun Workshop, afgelopen woensdagavond in Amsterdam. En zo bleek het ook. Hoewel onze website al een aantal weken in de lucht is en we op social media al een tijdje delen wie we zijn en wat ons inspireert, voel het alsof onze missie nu officieel van start is gegaan. Bouwen aan een bewuste generatie doe je namelijk niet alleen, daar heb je elkaar voor nodig.

Follow your sun workshop-6

Om zeven uur was de workshopruimte bij Knowmads Alternative Business School gevuld met vijftien jonge mensen met ieder een eigen aanleiding of reden om bij deze aftrap te zijn. Tijdens de check-in werden motivaties als nieuwsgierigheid, positieve energie en behoefte aan inspiratie of focus gedeeld. Wijzelf, Kiymet en ik, hadden vooral ontzettend veel zin – en de nodige gezonde spanning – om ons verhaal met de groep te delen en de bedachte oefeningen te testen.

Tijd en aandacht om voor jezelf en met elkaar na te denken over het leven wat jij het liefste wilt leiden – je Zon – is iets wat vaak ontbreekt in ons drukke dagelijkse leven. Een van de voornaamste doelen van deze avond was dan ook het creëren van deze ruimte voor reflectie: wie ben ik, waar ga ik naartoe, en volg ik daarin mijn dromen en ambities? Voordat de groep met deze vragen aan de slag ging, deden we eerst een oefening om onszelf met elkaar te verbinden: een oogcontact-meditatie. Door elkaar letterlijk een aantal minuten in de ogen te kijken, zien we de ander, maar ook onszelf. 

Follow your sun workshop-39

De rest van de avond stond in het teken van het ontdekken van je Zon. Door verschillende aspecten van je karakter en je visie op de wereld te bekijken – zoals je passies, talenten en kernwaarden – kun je de rode draad van je leven ontdekken. Als je weet wie je bent, en wat je uitstraalt naar je omgeving wanneer je de meest authentieke versie van jezelf kunt zijn, dan ontdek je de positieve impact die je kunt hebben op jouw wereld. Natuurlijk zijn dit hele grote vragen om op één avond te beantwoorden, maar door aanwezig te zijn bij deze workshop zetten de deelnemers een eerste stap. Zie het als de start van de meest avontuurlijke reis van je leven: het volgen van je Zon.

Follow your sun workshop-44

Dankbaar en een heleboel inzichten en leerpunten rijker, kijken we terug op een spannende en waardevolle avond. Wat een eer om deze mooie mensen te mogen helpen met het vinden van hun Zon. Tegelijkertijd zijn we bevestigd in die van ons: dit is wat wij het allerliefste doen. We kunnen dan ook niet wachten om af te reizen naar Zuid-Oost Azië en daar te leren van andere organisaties en met behulp van de feedback die we hebben ontvangen onze programma’s verder te ontwikkelen. Eind 2016 zal er een volgende workshop plaatsvinden, we kijken ernaar uit je daar te zien!

Myrthe Oostenbach, co-founder Follow your Sun